Så går vi runt kring en midsommarstång...

Solen skiner från en klarblå himmel. 15 små knattar (fast säg inte att jag kallar dem det...) i en aning för stora neongula västar traskar på en lång lysande rad, hand i hand. Målet är Stora skogen, för blomsterplockning till midsommarstången. Vi kommer hem med mestadels björkblad och ormbunkar men också en och annan vit eller gul blomma. Skogspromenaden är en nog så stor upplevelse, för att inte säga större än blomsterplockningen...

Väl tillbaka ska midsommarstången kläs, vilket till största delen sköts av oss vuxna, med lite små hjälpredor här och var. Resultatet blir strålande, snyggaste midsommarstången i stan! En flicka med utländsk bakgrund tittar storögd på skapelsen och verkar undra vad tusan vi ska med den till. 

Sen är det dags för traditionell dans i en stooor ring. Ostadiga ettåringar blandas med sprittiga sexåringar i en salig röra. Den fundersamma lilla flickan betraktar dansen lite på avstånd och har inte riktigt förlikat sig med denna form av aktivitet ännu. Det visade sig senare att hennes enda erfarenhet av den här typen av ringdans är kring julgranen och vår midsommarstång skilde sig ju definitivt från en traditionell julgran så det blev nog en tvättäkta kulturkrock! Vi avverkar "Räven raskar (över ängen)", "Små grodorna", "Så går vi runt.. (kring en midsommarstång)" och diverse andra roliga ringdanser. Självklart avslutas det med "Raketen", för säkerhets skull tre gånger så att vi verkligen, verkligen ska komma iväg.

En riktigt lyckad "midsommarafton" i förskolans värld!



Bild lånad här.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!