Aphjärna?

Jag var på stresshanteringskurs (tillfälle 1 av 7) igår och kursledaren pratade bland annat om det som inom yogan kallas för "monkey thoughts", d v s alla tankar som far omkring i huvudet på en, hoppar omkring som små apor från gren till gren till gren. Gissa om jag kände igen mig!
   Vi fick prova en avslappningsövning och givetvis satte "aphjärnan" igång direkt med tankar om allt och inget. Jag fick verkligen kämpa för att hela tiden komma tillbaka till nuet, till situationen.

Det är något jag behöver träna väldigt mycket på för såna situationer uppstår hela tiden. Jag har svårt att bara vara i nuet och vill gärna göra flera saker samtidigt, om så bara i tanken. Ofta uppstår destruktiva tankemönster där aporna bara hoppar vilt och tankarna mal på om saker jag borde-måste-ska göra (helst igår) eller saker jag anser mig ha gjort fel. Det är ett svårt mönster att bryta men förhoppningsvis kommer den här kursen, och träning i avslappning och mindfulness, att hjälpa mig.

Apa (clipart)Apa (clipart)Apa (clipart)Apa (clipart)Apa (clipart)
Postat av: Liselott

Det där med simultankapacitet tappade jag bort när jag brände ut mig. Den har kommit tillbaks - lite i alla fall, men inte som förr. Lika bra det för att göra en massa saker på en och samma gång är inte bra.



Nu har du ju inplanterat en bild i min skalle hörru!! Jag ser bara en massa Skansen-apor som hoppar omkring! Hahahahahaha!!



Kram Liselott

2008-09-03, 12:45:08 - URL: http://measiwannabe.blogspot.com/
Postat av: Misen

Ja, det där känner man ju igen, men det går att stävja aporna, sätta dem på en gren i djungeln och få dem att vara lugna - med lite övning! Kram!

2008-09-04, 14:27:52 - URL: http://homeostas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!